Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kevés rum
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk, és az egyik felébe kakaót gyúrunk. Alulra kerül a sárga tészta, rá magozott meggy (befőtt), és erre a barna tészta. Készre sütjük, közben pedig elkészítjük a krémet: 5 dl tejet 2 csomag vaníliás pudingporral sűrűre főzünk, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és kevés rummal. Jól kikeverjük, és a kihűlt tészta tetejére tesszük. Csokimázzal díszítjük.
Nem baj ha egy napot áll, mert akkor jól megpuhul a tészta.
Sulics József receptje.