Piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 6 evőkanál porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 evőkanál keserű kakaópor
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Alsó-felső sütés 175 °C-on. Légkeverésen 150 °C-on. Tepsi mérete kb. 40×45 cm. A tésztát a tepsiben szobahőmérsékleten hagyjuk 10 percig hűlni. A piskóta tetejét hintsük meg pici liszttel s így tuti nem jön le s nem ragad majd a teteje. A sütőpapírral együtt (ne húzzuk le róla!) egy száraz konyharuha segítségével feltekerjük s hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal és a kakaóporral jól kikevert porcukrot. Összeállítás: A kihűlt piskótatekercset kitekerjük és megkenjük a krémmel. Óvatosan feltekerjük miközben a sütőpapírt húzzuk le róla. Ízlés szerint díszítjük.
Németh-Szőke Henrietta receptje. Látogassátok megHeni a konyhában oldalt ,
ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!