A tésztához:
- 100 g dió
- 10 tojás
- 350 g porcukor
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 400 g darált dió
- 8 evőkanál porcukor
- 200 ml tej
- 200 g vaj
- 1 kávéskanál citromlé
- 3 evőkanál rum
A díszítéshez:
- reszelt csokoládé
- dió
- csokis ostya
A tésztához a tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük. A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk. (A hozzávalókat kanalanként adagoljuk a cukros részhez – egy száraz, egy hab). Az így elkészült masszát egy kivajazott, lisztezett, 26 cm-es kerek tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben először nagy, majd kis lángon sütjük (tűpróba!).
A krémhez a darált diót, a porcukrot és a tejet addig főzzük, amíg kezd megkeménykedni. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd összedolgozzuk a vajjal, a rummal és a citromlével.
A kihűlt tésztát 3 részre szeljük, megtöltjük és bevonjuk a diós krémmel, végül reszelt csokival, dióval, vagy csokis ostyával dekoráljuk.
Pajint Melinda receptje.