A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 3 evőkanál vaj
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál cukor
A töltelékhez:
- 30 dkg dió
- 1 kis üveg sárgabaracklekvár
- 4 tojás
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál cukor
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, a tészta háromnegyed részét a belefektetjük, és megkenjük baracklekvárral. A töltelékhez a diót a tojássárgájával, a citrom levével és a cukorral alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a dióhoz keverjük óvatosan, és a tésztára simítjuk. A maradék tésztából csíkokat sodrunk, és a tésztát berácsozzuk vele. Előmelegített sütőben készre sütjük 180°C-on kb. 30 perc alatt.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.