A tésztához:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- kb. 1 dl tejföl
A megkenéshez:
- pikáns lekvár
A töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 2 tojásfehérje felvert habja
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához a lisztet és margarint összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és 2 részre osztjuk. Az egyik felével kibéleljük a tepsit, pikáns lekvárral megkenjük, erre jön a töltelék. A tészta másik felével beborítjuk, villával megszurkáljuk és lassú tűznél megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd csokimázzal bevonjuk.
Dr. Tivadar Jánosné receptje.