Tészta:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- kevés citromhéj
- 16 dkg margarin
- 1 tojás
Töltelék:
- 4 tojás
- 1 evőkanál rum
- 20 dkg cukor
- 22 dkg darált dió
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citrom héját, a cukrot, a tojást, gyorsan összegyúrjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, pihentetjük, amíg elkészül a felső rész. A töltelékhez: a 4 tojássárgáját a rummal és a 20 dkg cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét habosra verjük, könnyedén hozzáadjuk a tojássárgájához az őrölt dióval együtt. A diós keveréket a tésztára simítjuk. A tésztát lassan sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.