A napokban találtam egy papírra vetett sütireceptet, szerintem lehet vagy harminc éves az iromány. Nagyon jónak találtam és el is készítettem azonmód. Tudom ajánlani, gyorsan készen van és isteni finom!
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 kávéskanál fahéj
- 7 dkg darált dió
- 12 evőkanál tej
- 5 evőkanál baracklekvár
- 25 dkg liszt
- 1 üveg magozott meggy
Az egész tojásokat kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a baracklekvárt, ezzel is kavarjuk egy kicsit, végül beletesszük a tejet, a darált diót, a fahéjat és a sütőporos lisztet. Összekavarjuk. Egy 26 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belisztezzük, beleöntjük a masszát és elsimítjuk. A meggyet rászórjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre megsütjük. (A tetejére lehet még darabos diót is szórni.)
Kiss Imréné Magdi receptje.