Alap:
- 200 g babapiskóta
- 12,5 dkg margarin
- 5 evőkanál darált dió
- 4 evőkanál darált keksz
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
Krém:
- 3 kis dobozos natúr joghurt
- 250 g mascarpone krémsajt
- fél csomag zselatinpor
- 3 evőkanál porcukor
- 10 dkg tej tortabevonó
A babapiskótát zacskóba tesszük, nyújtófával morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a babapiskótát, diót, darált kekszet, cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk, kanállal belenyomkodjuk a masszát, szépen elsimítjuk.
A krémhez a joghurtot (az összeset) kiöntjük egy tálba, a mascarponét is és a cukrot, és összekeverjük. A zselatint elkészítjük a csomagolásán levő utasítás szerint, és a krémhez adjuk. Ezután kettéosztjuk a krémet. A megolvasztott tortabevonót az egyik krémhez adjuk és betesszük a hűtőbe mindkettőt kicsit dermedni.
A kétféle krémet evőkanalanként váltakozva a formába adagoljuk, egy villával kissé elkeverjük, ettől lesz szép márványos a tortánk. Nem kell túlzottan elkeverni. Hűtőbe tesszük, és másnap fogyaszthatjuk.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.