- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 tojás
- 10 dkg liszt + 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg darált dió
- 1 kiskanál fahéj
A tetejére:
- 2 dl baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a darált és durvára vágott dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott kihűlt csokoládéval. Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes diós keveréket. Óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe (25 × 39 cm-es) simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral. A tetejére a csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk. Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira. Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk, és így alakul ki a tetején e cirádás felület. Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét. Aki szereti 1 teáskanál őrölt gyömbért is tehet a tésztába.
A sütemény 2 hétig eláll dobozba csomagolva.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!