A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 5,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- kakaópor
A tetejére:
- 5 dl tejszín
Összeállítjuk a tésztát. Egy zsírozott, lisztezett tepsibe durvára tört diót, vagy mogyorót szórunk. Ráöntjük a tésztamasszát, és megsütjük. Ha kész, kiborítjuk, és mogyorókrémmel megkenjük a diós felét.
A krém elkészítéséhez simára keverjük, és felfőzzük a 6 tojássárgáját, az 5,5 dl tejet, és a 3 csomag vaníliás pudingport. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg jó habosra kikevert 25 dkg margarint és 20 dkg porcukrot. Kétfelé vesszük, az egyik felébe kakaót keverünk.
A tésztára felváltva kanalazzuk a kétszínű krémet, egymás mellé rakva a halmokat. A tetejére fél liter felvert Hulala tejszínhab kerül.
Virág Lászlóné receptje.