Anyukám réges-régi receptje alapján készítettem ezeket az isteni finom kifliket, fogadjátok szeretettel!
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 tojás
- kb. 4 evőkanál tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál porcukor
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 2 evőkanál porcukor
- citromlé
A meghempergetéshez:
- vaníliás porcukor
A tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, és egy fél óráig pihentetjük, majd belekeverjük a cukrot. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, beledolgozzuk a tojást és az élesztős tejfölt. Nagyon vékonyra elnyújtjuk, csíkokra felvágjuk. A csíkokat kockára vágjuk, mindegyikre teszünk a töltelékből, és felcsavarjuk, kifli alakúra meghajlítjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha már csak langyos, vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Ez egy olyan régi recept, hogy még 60 fillér árú élesztő szerepel a hozzávalókban.
Szilágyi Ágnes receptje.