Mérce: 3 dl-es bögre
Tésztához:
- 1,25 bögre durum liszt
- 1 bögre dió
- 0.75 bögre eritrit
- 0.75 bögre tej
- 0.50 bögre olaj
- 3 db tojás
- 1 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Krémhez:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál eritrit ( ízlés szerint)
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag nyírfacukor
- vaníliás cukor
A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, mixeld a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt 32×24 cm-es tepsibe, és 165 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Ellenkező esetben hagyd még pár percig a sütőben, majd hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingot leírás szerint készítsd el a 6 dl tejjel. Hűtsd ki, majd keverd ki a mascarponét a vaníliás cukorral és add a kihűlt pudinghoz és robotgéppel homogénre dolgozd össze.
Végül kend a kihűlt tészta tetejére és szórd meg diétás csokoládéval.
Tipp: A liszt és az édesítőszer és édesítőszerrel készült hozzávalók átválthatók normál lisztre és cukorra, cukorral készült dolgokra.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!