A tésztához:
- 6 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 0, 5 csomag zselatin
- 10 dkg darált dió
- 3 tojás fehérje
- 0, 5 doboz mascarpone
A tetejére:
- pörköld dió
A tészta hozzávalóit habosra kikeverem. A tojások fehérjét cukorral felverem és a kevert masszához adom. Utána hozzáadom a lisztet és a sütőport. valamint a darált diót. 170-180 fokon sütőpapiros sütőlapon sütöm.Amikor kisült és kihűlt kettő lapba felvágom.
Krém készítése:
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. A langyos vízbe áztatott zselatint, a darált diót a rumot, a gőz felett cukorral felvert tojássárgáját a pudingos masszához kevertem. Ezután a mascarponét is hozzáadom. A lapokat megtöltöttem a krémmel, egy éjszakát hidegre tettem. A tetejére 2 tojás fehérjét gőz felett cukorral keményre vertem és díszítettem vele a sütemény tetejét. Pörkölt dióval meghintettem. De lehet hab helyett krém is a tetejére.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok