Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 citrom leve
Töltelék:
- sárgabaracklekvár
- 3 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőben pihentetem, míg a tölteléket elkészítem. A tojásfehérjét keményre felverem a csipet sóval és a porcukorral, majd könnyedén hozzákeverem a diót és a citrom reszelt héját.
Kb. a fele tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe teszem, megkenem lekvárral, rásimítom a habos diót, a pedig tetejét berácsozom a megmaradt tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
Merics Marika receptje.