- 1 liter tej
- 8 kifli
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 15-20 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- kis fahéj (aki szereti)
A kifliket felszeleteljük kb. 1 cm-es karikákra, a darált diót egy tálban összekeverjük a 6 dkg cukorral és egy kis fahéjjal. A tojások sárgáját beleütjük egy lábasba, 8 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal habosra verjük, majd felengedjük a tejjel, és felforrósítjuk állandó keverés mellett, de nem kell felforralni!
Közben a kivajazott tepsibe lerakunk egy sor kiflit, kanállal meglocsoljuk a tejjel, és megszórjuk a dió egy részével, ezt kicsit összekeverjük, majd újból kifli, locsolás, darált dió, addig míg el nem fogy. A végén a maradék tejet szépen szétlocsolgatjuk rajta, majd a vajat rádaraboljuk. Kb. 40 percig sütjük, kinek milyen a sütője. Közben felvertem a tojások fehérjét, hogy ne maradjon meg, és rásimítottam a tetejére, megszórtam barna cukorral és még visszatettem egy kicsit sülni.
Aki szereti, főzhet rá vanília pudingot, nagyon finom.
Farkasné Joó Ibolya receptje.