Ez a mennyiség dupla adag, hogy diós és mákos is készülhessen! 😉
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 45 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 8 tojássárgája
- 2 csipet só
- 1,5 csomag sütőpor
Diós töltelék:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
Mákos töltelék:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
Díszítés:
- bármilyen gyümölcs
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és a kosárkaformákba belenyomkodjuk. A diós töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatunk diót, majd a tésztákba kis halmokat rakunk belőle. A másik 4 tojásfehérjét mákkal készítjük el. Lehet gyümölcsöt is rakni a közepébe, általában meggyet szoktam, de most volt megbontva koktélcseresznyém és vörös áfonyám, így azt használtam fel. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180°C) készre sütjük.
Füle Istvánné receptje.