A tésztához:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 7dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4 tojásfehérje
A második réteghez:
- 15 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
A krémhez:
- 7 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 7 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
A tetejére :
- 7 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához a margarint és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a sütőporos lisztet, végül a keményre vert tojáshabot. Közepes méretű tepsiben (20 × 30 cm) kb. 10 percig sütjük. Ezalatt a második réteghez a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd a tésztára kenjük. Forró sütőben még 10 percig sütjük, vagyis addig, hogy megszilárduljon a sárga krém. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen a diót belekeverjük. Miután kihűlt, a kihabosított margarinnal krémesre keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk és vaníliás cukorral elkevert dióval megszórjuk. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!