- 50 dkg finomliszt
- bő 1 dl olaj
- 1 tojás
- 1 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- fél dl langyos víz
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg aszalt sárgabarack (vagy egészen kemény, beszáradt sárga barackbefőtt vagy dzsem)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- cukor (ízlés szerint)
A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a cukrot. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük az élesztőt, a sót, az olajat és a tojást. Egy nagy cipóvá gyúrjuk össze, és lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva egy óráig pihentetjük. Ezután könnyedén átgyúrva fél centi vastagra nyújtjuk, és kis négyzeteket vágunk belőle. A tésztadarabok közepére egy kis halmot rakunk a töltelékből, majd a négy sarkát összefogva kissé összenyomjuk. A kis batyukat sütőlemezre rakjuk, és félórai kelesztés után megsütjük. A töltelékhez a darált diót cukorral, citromlével, citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott gyümölcsöt. Egy-két evőkanál vízzel keverjük, hogy éppen csak összeálljon.