- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg nádcukor (bármilyen jó)
- fahéj
- 1 vaníliás cukor
- 2 nagyobb lereszelt alma
- 4 egész tojás
- 1, 5 dl olaj
- 10-12 deka darált dió
A tojásokat csipet sóval a cukrokkal jó habosra kikeverem. Közben vékony csíkban hozzáfolyatom az olajat és még tovább habosítom.
Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszelem fahéjat adok hozzá, és kifacsarom amikor a tojásos masszához adom. Ezt már nem géppel hanem kézzel keverem hozzá, vagyis fakanállal vagy habverővel végül hozzákeverem a diót és a sütőporral elkevert lisztet.Egy közepes sütőpapiros tepsibe öntöm és 180 °C-on, 40 perc alatt megsütöm porcukorral meghintem almával díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!