- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg nádcukor bármilyen jó
- fahéj
- 1 vaníliás cukor
- 2 nagyobb lereszelt alma
- 4 tojás
- 1, 5 dl olaj
- 10-12 dkg darált dió
A tojásokat csipet sóval a cukrokkal jó habosra kikeverem.Közben vékony csíkban hozzáfolyatom az olajat és még tovább habosítom.Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszelem fahéjat adok hozzá.És kifacsarom amikor a tojásos masszához adom.Ezt már nem géppel hanem kézzel keverem hozzá, vagyis fakanállal vagy habverővel végül hozzákeverem a diót és a sütőporral elkevert lisztet.Egy közepes sütőpapiros tepsibe öntöm és 180 °C-on, 40 perc alatt megsütöm.Amikor kihűlt 1 olvasztott csokoládéval a tetejét bevonom és darált dióval jól meghintem.Utána amikor a csoki megdermed kis kockákra felszelem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!