Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- csipet só
- pár evőkanál tej
Dióhab:
- 6 tojásfehérje
- csipet só
- 22 dkg cukor
- 30 dkg dió
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A tésztához, vegyítsük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, morzsoljuk el benne a vajat és gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 egyenlő részre majd folpacka csomagolva, tegyük 1 órára hűtőbe. A krémhez, keverjük simára a tojássárgáját és a pudingport 1 , 5 dl tejjel, a maradék tejet forraljuk fel, majd állandó kevergetés mellett, öntsük hozzá a pudingos keveréket és főzzük sűrű krémmé. A vajat keverjük habosra a cukorral és a kakaóval, majd habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A diót vegyítsük össze a cukorral, a fehérjét verjük habbá a sóval és lazán forgassuk össze a cukros dióval. A tésztagombócot lisztes felületen nyújtsuk ki és simítsuk egy sütőpapírral bélelt, kb 20 x 32 cm – es tepsibe. Simítsuk rá a diós hab 1 / 3 – át és tegyük a 180 °C – ra előmelegített sütőbe kb 15 – 18 percre. ( akkor jó, ha a diós hab színt kap ). A többi tésztával is így járjunk el. Ha a tésztalapok kihűltek, töltsük be a krémmel és egy éjszakán át hagyjuk összepuhulni.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
Anonim1009 mondta
Megsütöttem, vaníliásan, nagyon finom lett, sikere volt 😊
Bár a cukormennyiséget 10 dekával csökkentettem még így is elég édesnek bizonyult.