- 15 dkg zsíros margarin
- 2,5 dl víz
- 15 dkg finom liszt
- csipet só
- 6 tojás
Krém hozzávalói:
- ½ liter Meggle habtejszín
- ½ kiló krémtúró
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 deka áfonya
- 1 vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- fél citrom leve
- 20 g zselatin (megáztatom 1 dl hideg vízbe, és így meglangyosítom a mikroban/
- Friss gyümölcs a süti tetejére
Ez a tészta tulajdonképen égetett tészta. Vizet a margarinnel, sóval felrakom a tűzhelyre egy lábosba, mikor forr bele teszem a lisztet és állandó keverés közben meg főzöm. Mikor az edény alján marad pici tészta /de nem égetem le/, leveszem a tűzről s hagyom langyosra hűlni. Majd bele teszem a tésztát keverő tálba és egyenként keverem hozzá az egész tojásokat.
A tésztát két fele osztom és jól kizsírozott tepsire egynletesen rá kenem / én a 30×40-s gáztesi aljára raktam a tésztát, könnyebb elkenni/. Megszurkálom villával és 200°C-on sütöttem kb. 12-15 percig. Hullámos lesz a tészta, ez a dísze. A lapok kihűlnek és mehet rá a krém. Összekeverem a krém hozzávalóit majd hozzákeverem a kemény habbá vert tejszínt, áfonyát. Az áfonya levéből is tettem bele és a zselatint. A kész krémet rárakom az alsó lapra majd ráteszem a felső lapot. Mehet a hűtőbe pár órára majd szeletelem, tetejét meg szórom porcukorral s a szeletekre friss gyümölcsöt tettem. A tészta nem fog meg puhulni a krémtől de ez így finom.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.