- 3 dl növényi tej
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál Low Corb folyékony édesítő
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 pohárka rum vagy rum aroma
- 50 dkg Norbi update Low Corb liszt
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál édesítőt. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és a Norbi liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk, szükség szerint még tejjel lazítható. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen, másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.) A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki.
Pallagné Balogh Brigitta receptje.