- 3 dl tej
- 6 dkg vaj
- 2 db vaníliarúd
- 10 dkg búzadara
- 4 tojás
- 2 citrom reszelt héja
- 6 dkg cukor
A tejet a fele mennyiségű vajjal felforraljuk, hosszátesszük a vaníliarudakat, majd állandó keverés mellett lassan beleszórjuk a búzadarát, és takaréklángra állítva kb. 12 percig főzzük. Keverőedénybe tesszük a megmaradt vajat, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a közben langyosra hűlt darát. Végül lazán belekeverjük a 3 dkg cukorral felvert kemény tojáshabot. Kivajazott, lisztezett tűzálló tálba tesszük, és mérsékelt hőfokú sütőben megsütjük. Külön citrommártással kínáljuk.
Citrommártás: Éles késsel a citrom héját levágjuk, és a 2-5 dl tejbe téve felforraljuk. Keverőtálba tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg lisztet, 2 dkg vaníliás cukrot, egy egész tojást és a három tojássárgáját. Az anyagokat simára keverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel, amelyből a citromhéjat eltávolítottuk. Forrpontig hevítjük, hozzáöntjük az 1 dl tejszínt, és citromlével kissé savanykásra ízesítjük.