Tészta:
- 35 dkg liszt
- 14 dkg zsír
- 14 dkg méz
- 1 marék porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 1 dkg sütőpor
Krém:
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és karikákat szaggatunk. Világos sárgára sütjük. Ha kihűlt, mindegyik tetejét csokimázzal bekenjük. Ha megszáradt a máz, akkor a krémmel kettesével összeragasztjuk őket úgy, hogy a szélén kijöjjön és krém, így kókuszba vagy darált dióba forgatjuk. A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk, kihűlésig keverjük, hogy ne legyen csomós és hártyás. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Kihűlés után a két krémet összekeverjük. Kb. 1 nap alatt megpuhul.
Violett receptje.