- 6 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 30 g keményítő
- 375 ml tej
- 1 evőkanál vanília kivonat
A tejet forraljuk fel a vaníliával. Jobb lett volna ha van itthon vanília rúd, de nem volt, így maradt a kivonat.A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel keverjük el.Ha forr a tej, mehet bele a tojásos keverék, folyamatosan, gyorsan kavarjuk és öntsük bele az egészet. Sűrű krémet kell kapnunk, addig maradjon is a gázon. ha besűrűsödött akkor vegyük le a gázról.Hagyjuk kihűlni. Puding, sűrű puding állaga lesz. Habzsákba tettem és kinyomtam.
Kép forrása: Tortaiskola
radica947 mondta
Szeretném kérdezni, hogy nem kell összekeverni valamennyi vajjal, vagy margarinnal, és ha nem, akkor simán tortakrémnek is jó? A választ előre is köszönöm
Web Cukrászda mondta
Ehhez a mennyiséghez 10 dkg vajat bele téve, krémesebb állagot kapunk. Felhasználható vaj nélkül is, kinek hogyan tetszik a krém állaga. Természetesen ízlés szerint színezhetjük is és akár díszítésre is használható. További kellemes sütögetést kívánunk! 🙂