Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál eritrit-stevia por keverék
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- csipet só
Túrókrém:
- 25 dkg margarin, vagy vaj
- 25 dkg eritrit-stevia keverék
- 50 dkg tehéntúró
- kevés vaníliás cukor (nálam nyírfa)
Pudingkrém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 1, 2 l Fanta üdítő (cukormentes)
- 5 evőkanál eritrit-stevia keverék
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük,hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük,beletesszük az olajat, az átszitált lisztet, amibe beleszitáltuk a kakaóport és a sütőport is. Jól összekeverjük az egészet majd a felvert tojásfehérjét lazán fakanállal hozzákeverjük, tortaformába öntjük és 175 °C-on, 30-40 percig sütjük (tűpróba ajánlott). A pudingport kevés üdítővel összekeverjük, a többi Fantát az édesítővel feltesszük főni, amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket, pillanatok alatt kevergetve megfőzzük, hűtjük. A túrókrém hozzávalóit alaposan egybekeverjük, hogy habos legyen.
Összeállítás:
A tortalapot kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a túrókrém felét, erre kenjük az üdítős krém felét, rá tesszük a tortalap másik felét, túrókrém, üdítős krém másik fel, betesszük a hűtőbe és jól kihűtjük.
Vinczéné Kata receptje.