- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 dl étolaj
- 40 dkg cukkini (meghámozva)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kávéskanál fahéj
- 10 dkg darált dió
- 35 dkg liszt
Az egész tojásokat a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkavarjuk. A cukkinit lereszeljük, a levét egy kicsit kinyomkodjuk. Az előző anyaghoz a többi hozzávalókat beletesszük, utoljára a lisztet. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és a masszát beleöntjük. Közepes vagy nagyobb tepsit használjunk (az enyém 40 × 33 cm-esben készült). 180°C-on kb. 20-30 percig sütjük.
Ezt a sütemény el lehet készíteni többfajta zöldséggel vagy gyümölccsel is (pl. sárgarépa, patisszon, alma).
Kiss Imréné Magdi receptje.