Különös, hogy a tésztát szódavízzel kellett összegyúrni és nagyon finom, puha de mégis ropogós lett tőle. Gyorsan kész van, egy pohár joghurttal, kefirrel vagy tejjel fogyasztva, igazán kiváló vacsora, vagy akár reggeli.
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag élesztő
- 1 dl tej + 1 teáskanál cukor
- 1, 5 teáskanál só
- szódavíz
Töltelék:
- 1 cukkini
- 1 csomag füstölt császárszalonna
- tarka bors
- oliva olaj
A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
Vegyítsük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt és gyúrjuk össze annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Takarjuk le és hagyjuk a duplájára dagadni. A cukkinit vágjuk hosszában, vékony szeletekre. Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át és nyújtsuk ki kb. 40 x 20 cm-es nagyságúra, majd vágjuk 9-10 csíkra. Tekerjünk a tésztára borsot és mindegyik csíkra helyezzünk 1-1 db cukkiniszeletet. Ismét tekerjünk rá borsot és rakjunk mindegyik cukkinire szalonnacsíkot. Lazán tekergessük fel és rakjuk a csigákat sütőpapíros tepsibe. Hagyjuk pihenni félóráig, majd locsolgassuk meg a tetejüket kevés olajjal és toljuk 200 °C-os sütőbe. Süssük kb. 45 percig ropogósra.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!