A tésztához:
- 1 db nyers pitetorta alaptészta
Hozzávalói:
- 1 + 1/3 bögre liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 bögre margarin
- 3 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 1/4 bögre margarin
- 12 dkg édes csokoládé
- 40 dkg édesített sűrített tej
- 1/2 bögre liszt
- 2 tojás felverve
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1/4 teáskanál só
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre darált dió
A díszítéshez:
- tejszínhab vagy jégkrém
A töltelékhez egy lábasban olvasszuk fel a margarint és a csokit. Vegyük le a tűzről. Tegyük bele a sűrített tejet, a lisztet, a tojásokat, a vaníliát és a sót, majd alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a diót is.
A tésztát készítsük el a hozzávalókból. Ne süssük meg! Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tészta készítése:
A lisztet, sót, margarint összemorzsoljuk és kanalanként adjuk hozzá a vizet. Gömbölyűre formázzuk. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, 2,5 cm-el nagyobb legyen, mint a feje tetejére fordított piteforma pereme. Hajtsuk négybe a tésztát, majd a sütőformában hajtsuk szét és nyomkodjuk a forma aljára, oldalára. A szélét kifelé hajtsuk vissza.
Egy 26 cm-es gyümölcsformát kivajaztam és a tésztát abba terítettem.
Öntsük a masszát a nyers tortatésztába majd süssük addig, amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni.
Jó étvágyat! Nagyon finom, próbáljátok ki!!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!