Tészta:
- 28 dkg finomliszt
- 28 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál víz
- só
Töltelék:
- 6 egész tojás + a tésztából kimaradt fehérje
- 34 dkg cukor
- 6 dkg kakaópor
- 10 dkg darált dió
A lisztet a margarinnal, a 2 tojássárgájával, a vízzel és a pici sóval simára kidolgozom. A margarin ne legyen se túl kemény, se túl lágy! A tésztát kétfelé osztom. Az első felét tepsiméretűre nyújtom, és belehelyezem a tepsi aljára /közepes méretű/.
Elkészítem a krémet: a 6 tojássárgáját a 34 dkg cukorral, a kakaóporral és a dióval jól kikeverem egy robotgép segítségével. A tojásfehérjéket, ami a 6 tojássárgából és tésztából kimaradt – így összesen 8 tojásfehérjét – kemény habbá verem, és a diós csokis masszába forgatom. Ezt a masszát ráöntöm a tepsibe fektetett lapra, majd a tészta másik felét is tepsi méretűre nyújtom, és óvatosan ráhelyezem a töltelék tetejére. Az így nyert, de még nem kész süteményt előmelegített sütőbe helyezem, és tűpróbáig sütöm. A felső lapot célszerű két kézzel ráhelyezni, mert ha sodrófával tesszük rá, akkor kicsit belesüpped a krémbe.
Ez egy igazán könnyű sütemény, ami nem annyira édes és mégis nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá, készítsétek el!
Madarasi Gáborné receptje.