A tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1,2 dl narancslé
- 1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 teáskanál olaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint, a jól megmosott narancs reszelt héját és kifacsart levét, majd a sütőporral elkever lisztet is. A formánkat kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tésztamassza háromnegyed részét beleöntjük, elsimítjuk.
A megmaradt részhez a kakaóport keverjük és rácsurgatjuk a narancsos masszára. Egy villa segítségével nyolcasokat írunk, és így keveredik a két szín. 200°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés közben alufóliával letakarjuk a sütemény tetejét. A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk, ehhez a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!