Tészta:
- 14 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 20 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3-4 db körte
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 tojás
A tésztához a lisztet a margarinnal, a kakaóporral és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán a formának megfelelő méretű /kb. 25 cm átmérőjű/ kerek lapot nyújtunk belőle, mellyel kibéleljük a formát, és a felesleges részt levágjuk. A túrót az ízesítőanyagokkal elkeverjük, a margarint a fele cukorral és a tojássárgájával jól felhabosítjuk, a másik fele cukorral a fehérjét habbá verjük. Mindent egy tálban összedolgozunk, majd a tésztára halmozzuk. A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, félbevágjuk és a túrókrémre fektetjük. 160°C-os sütőben kb. 40 percig sütjük.
A túrókrémbe keverhetünk csokidarabokat is.
Pápistáné Tünde receptje.