Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- 25 dkg pörkölt, darált dió vagy mogyoró
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 6 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéscsésze tej
- 1 tábla étcsokoládé
- 20 dkg vaj
A 6 tojásfehérjét habnak felverjük, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, és együtt tovább verjük. Hozzákeverjük a 25 dkg diót vagy mogyorót, 1 evőkanál zsemlemorzsát, és a sütőport. Jól összekeverjük, sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, és a masszát beleöntjük. Lassú tűznél sütjük, nem kell sokáig, mert inkább csak szárítjuk.
A krém elkészítéséhez a 6 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, 1 kávéscsésze tejet, és 3/4 tábla összetördelt csokoládét. Az egészet gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, keverjük hozzá a vajat, majd a krémet kenjük a kihűlt lapra, és reszeljük rá a maradék csokit. Kockára szeletelve kínáljuk.
Hamar elkészíthető, finom és mutatós.
Varga Lászlóné receptje.