- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 6 evőkanál tej
- 32,5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Máz:
- 35 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg margarin
A cukrot a zsiradékkal, a vaníliás cukorral, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Folytonos keverés mellett először egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd lassan belecsurgatjuk a citromlevet és a tejet. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, simára dolgozzuk. Két őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd alacsony hőfokon, kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült és kihűlt, a csokoládét felolvasztjuk és szépen egyenletesen elosztjuk mindkettőn.
Szepesi Ági receptje.