- 4 kis körte
- 4 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 evőkanál tojáslikőr
- 1 evőkanál cukor
- citromlé
A díszítéshez:
- csokoládéreszelék
- citromfű
A kétféle csokoládét darabokra tördeljük. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét, és állandóan kevergetve felolvasztjuk, de nem forraljuk. A krémet egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és 2 dl vízbe tesszük. Cukorral, citromlével ízesítjük, és kb. 5 percig főzzük. Másnap a csokoládés tejszínt robotgép segítségével felverjük, majd két evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle. A habgaluskákat és a körtét kistányérra rendezzük, és leöntjük tojáslikőrrel. Citromfűvel díszítjük.
Egyszerűen finom!
Brigi receptje.
Kép forrása: Nőivilág