- 70 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Az élesztőt megfuttatjuk kis cukorral. Ha feljött, a hozzávalókat összegyúrjuk (a kakaópor és a vaníliás cukor kivételével). A megkelt tésztát kettévesszük, az egyikbe a kakaóport, a másikba a vaníliás cukrot dolgozzuk bele. Duplájára kelesztjük. Ha megkeltek, vékonyra kinyújtjuk és a két tésztát egymásra helyezzük úgy, hogy a kakaós legyen alul. Háromszögeket vágunk, majd a vastag részüknél kezdve feltekerjük. 200°C-on sütjük. Amikor kisültek, cukros sziruppal megkenjük.
Gyors, egyszerű és nagyon finom.
Domján Mária receptje.