Piskóta:
- 5 tojás
- 2 evőkanál víz
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kakaópor
Krém:
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 dl Hulala habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- színes cukordara
A tészta hozzávalóiból kapcsos tortaformában piskótát sütünk. A krémhez gépi habverővel a 15 dkg margarint és 10 dkg porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kis csomag túrót a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral együtt. Óvatosan beleforgatjuk a 15 dkg porcukorral és a habfixálókkal együtt keményre vert tejszínt. Az elkészült krémet a formába visszatett piskótára kenjük. A tetejét gőz fölött felolvasztott, kevés olajjal elkevert tortabevonóval megkenjük, majd szeleteljük. Tetejét színes cukordarával díszítjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Bökönyiné Erika receptje.