Szandi unokám névnapjára sütöttem ezt a finom sütit.
Tészta:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 8 evőkanál forró víz
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé (vagy 2 evőkanál kakaópor)
Díszítés:
- csokiforgács vagy csokidara
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Nagy méretű tepsiben (gáztepsi) megsütjük, hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk.
A krémhez a pudingport cukor nélkül megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Kettévesszük a krémet, az egyikbe az olvasztott fehér, a másikba az étcsokit csurgatjuk, kikeverjük.
Összeállítás:
- kakaós lap
- csokis krém
- kakaós lap
- fehér krém
A tetejét csokidarával, vagy csokiforgáccsal díszítjük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.