- 180 g omlós vajas keksz
- 275 g tejcsokoládé
- 300 g Philadelphia krémsajt
- 200 g tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 50 g kristálycukor
- csokireszelék a díszítéshez
Vékonyan vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Törjük finom morzsává a vajas kekszet. Olvasszunk meg 120 g-ot a csokoládéból, keverjük jó alaposan össze a kekszmorzsával, majd egy kanál hátoldala segítségével nyomkodjuk a forma aljára. Simítsuk el (formázhatunk peremét is), majd tegyük fél órára hűtőbe.
Ezalatt készítsünk el a tölteléket. Kézi habverővel verjük fel együtt a krémsajtot a tejszínnel, a cukorral és adjuk hozzá a citromlét is. Jó sűrű krémet kapunk. Olvasszuk fel a megmaradt csokoládét, és óvatosan forgassuk bele a krémbe, de ne keverjük el teljesen, hogy csíkos maradjon.
Vegyük ki a hűtőből a kekszet, kenjük rá a krémet, de csak úgy durván igazgassuk el rajta, hogy hullámos maradjon. Szórjuk meg reszelt csokival, és tegyük vissza a hűtőbe. Pár óra múlva, vagy másnap fogyasztható. Én mindig előző nap készítem el, nagyon jól összeáll, és az ízek is csodálatosan összeérnek. Ez egy igazi angolszász recept. A családom imádja!
Szabókiné Jung Andrea receptje.