A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- csipet só
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
- olaj
A töltelékhez:
- 1 csomag dr. Oetker tejszínízű habpor
- 1,5 dl hideg tej
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
A töltelékhez most habtejszínport használtam, de hagyományos tejszínhabbal is elkészíthető (2,5 dl habtejszín és 1 csomag habfixáló). Az eper egyik felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk. A tejszínhabport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a kipürésített epret, és tovább verjük. Végül a darabos epret is beleforgatjuk.
A palacsintákat forró serpenyőben kisütjük, epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, és olvasztott csokival lecsurgatjuk. Én 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki, így 5 db hatalmas palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négyrét hajtottam. Különlegesen finom, extra palacsinta. Próbáljátok ki!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!