A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12 dkg puha margarin
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 tojás
- 12 szem áfonya
- 5 dkg csokoládé
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 12 szem áfonya
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A tojásokat a cukorral és a margarinnal keverőgépben habosra kikeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalókat a csoki és az áfonya kivételével. A muffinsütőt papírkosárkákkal kirakom, mindegyiket csak félig töltöm a masszával, ekkor mindegyiknek a közepébe teszek egy-egy szem áfonyát és egy kis szelet csokoládét. Erre ismét masszát teszek, végül 180°C-on 20-25 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt, a csokoládét gőz felett felolvasztom a margarinnal és az olajjal, majd a kihűlt tészták tetejét bevonom. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral és a citrommal kemény habbá verem, és a már megdermedt csokit díszítem vele, illetve citromfűvel és áfonyával is.
Domján Mária receptje.