Tészta:
- 2 tojás
- 5 dkg porcukor
- 4 evőkanál langyos méz
- 5 dkg margarin
- 45 dkg liszt
- 5 evőkanál tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 kanál tej
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1-2 evőkanál kakaópor
Máz:
- 1 tojásfehérje
- 1 citrom leve
- 20-25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a kakaópor és a tej kivételével összegyúrom és kétfelé veszem. Az egyik tésztához a kakaóport és a 2 kanál tejet hozzáadom, majd jól kidolgozom. A tésztákból 2 világos és 2 csokis lapot sütök 24 × 22 cm-es tepsiben 180°C-on.
A krémhez a tejben a pudingot a szokásos módon elkészítem és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverem, majd az 1/3-ad részét külön veszem és ehhez ízlés szerint kakaóport keverek.
Az összeállításhoz az alsó lapra világos krém, a másodikra a csokis, és végül a harmadikra ismét fehér krém kerül . A tetejére a tojásfehérjét a citrommal és cukorral sűrűre kikeverem és a tészta tetejére simítom.
Domján Mária receptje.