A tésztákhoz:
- 40 dkg liszt
- 8 tojás
- 40 dkg cukor
- 2 dl étolaj
- 2 dl langyos víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 15 dkg cukor
- 6 dl víz
- 2 csomag csokoládés pudingpor
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
A tésztához 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 dl olajat és 1 dl langyos vizet. Alacsony fordulaton kicsit tovább keverjük, majd hozzáadunk 1/2 csomag sütőporral elkevert 20 dkg lisztet. Egy kisméretű tepsibe sütőpapírt teszünk és beletöltjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Két lapot sütünk ugyanígy.
A krémhez 5 dl vízben felforraljuk a meggyet. A pudingot a cukorral és a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk és sűrűre főzzük. Amikor a tésztánk már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt és még melegen, de nem forrón megtöltjük a meggyes krémmel. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejére fél liter tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verünk, majd a kihűlt sütink tetejére simítjuk.
Molnár Andrea receptje.