A tésztához:
- 3 dl liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 100 g vaj vagy margarin
- 1 tojás
A hozzávalókból tésztát készítünk, és belenyomkodjuk egy kerek tortaformába.
A töltelékhez:
- 200 g marcipán
- 50 g vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor – nem tévedés, ide is kell!
A mandulamasszát és a vajat jól kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül belekeverjük a lisztet, kakaót, sütőport, és a tészta tetejére simítjuk egyenletesen. 200ºC-on kb. 30 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, csokoládét olvasztunk – kb. 100g – és a tetejére csurgatjuk.
Tipp:
Ha a mandulamassza kemény, dupla nejlonzacskóba tesszük, egy tálba meleg vizet öntünk, és néhány percre beletesszük a zacskót (mikróban egyszerűbb).
Somogyi Tamás receptje.