A krémhez:
- 8 tojássárgája
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Először a krémet készítettem el. A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzáadtam a lisztet és a kakaóport, majd lassan a tejet is belekevertem. Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni. A vajat habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt krémet is.A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan beleforgattam. A kész masszát sütőpapírral bélelt 32 x 24 cm-es tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet, és hűtőbe tettem, néhány órát hagytam dermedni, felszeleteltem, majd a vaníliás cukorral keményre vert tejszínhabbal díszítettem.
Mészáros Erika receptje.