Tészta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
10 tojásból hagyományos módon piskótát készítettem. A piskótát gáztepsiben (30 × 40 cm) megsütöttem, kihűlni hagytam.
Csokikrém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7 dl tej
- 10 dkg csokoládé (bármilyen, ami nem töltött)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A pudingot megfőztem a tejben, a csokoládét beletördeltem a még híg, de már meleg egyvelegbe, majd készre főztem a pudingot, kihűtöttem teljesen. A margarint a porcukorral jól kikevertem, majd a kihűlt pudinggal kézi mixer segítségével összedolgoztam. A kókuszkrém is pontosan így készül, csak csokoládé nélkül.
Kókuszkrém:
- 2 csomag kókuszos pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tetejére:
- 5 dl habtejszín (Hulala vagy Habmester)
- 10 dkg csokoládé (ízlés szerint lehet fehér, ét, avagy tej)
A piskótát elfeleztem, megtöltöttem: piskóta – kókuszkrém – piskóta – csokikrém. A tetejére a csokiból és a tejszínből csokiréteget tettem. Ehhez a tejszínbe beletördeltem egy tábla csokit, kis lángon folyamatosan kevertem, amíg megolvadt, majd besűrűsödött, egy picit kihűtöttem, majd rácsorgattam és elsimítottam a süti tetején. A sütit betettem egy órára a hűtőbe, utána lehetett fogyasztani. Hűtőben kell tartani, mert egy kicsit olvadós. Jó étvágyat!
Kalcsu Mónika receptje.