A piskótához:
- 9 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 27 dkg liszt
- 18 dkg olvasztott vaj
- 1 csomagvaníliás cukor
- 2 fél marék csokis gabonapehely
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5,5 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk, és sütőpapírral fedett 24 × 39 cm-es tepsiben külön megsütjük. A piskóta tetejét egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk, és együtt sütjük meg.
A krémhez a tejet a pudingokkal és a cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk. A tésztalapokat hosszában kettévágjuk, és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. 3/4 rész krémet kettéosztjuk. Az első lap csokis oldalára kenjük a 3/4 rész felét, majd ráfordítjuk a második lap csokis rész felőli oldalát. Tehát a sima rész kerül felül. Ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, erre rátesszük a harmadik lapot, rá a maradék krémet, és végül ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül.
Olvasztott csokival bevonjuk, és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!