Tészta:
- 10 tojás
- 20 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
A hozzávalókból kakaós tortalapot sütök 26 cm-es tortaformában.
Krém:
- 6 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg csokoládé
- 4 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- banán
A 6 egész tojást a 25 dkg kristálycukorral gőzön főzöm kb. 8-10 percig, kézi habverővel keverem, majd hozzáadok 25 dkg olvasztott csokoládét és 4 dkg átszitált kakaóport. A krém szépen besűrűsödik, és hagyom teljesen kihűlni. Eközben 25 dkg teavajat habosra keverek 20 dkg porcukorral, majd ehhez a kikevert vajhoz apránként hozzáadagolom a csokikrémet. Mixerrel habosra keverem.
A tortalapot három részre vágom, majd töltöm. Az alsó lapot megkenem a krémmel és megrakom 1 cm vastagra szeletelt banánnal. Erre jön a következő lap, újra krém és banán, majd megy rá a harmadik lap. Végül az egész tortát bekenem krémmel, a tetejét pedig bevonom csokimázzal és tetszés szerint díszítem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.