Sütök 3 lapot, laponként a hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg finomliszt
- 4 g sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 3 dkg reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje keményre vert habját. Lazán belekeverem a reszelt csokit is, majd sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es tepsiben megsütöm (tűpróba). Mikor a lapok langyosak, leszedem a sütőpapírt, s hagyom teljesen kihűlni.
Csokikrém:
- 25 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál citromlé
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tojás
- 25 dkg vaj
- 25 dkg margarin
Cukrot a vízzel, a kakaóporral és a citromlével összeforralom. Mikor főni kezd, levesszem a tűzről, és hozzámixelem a tábla csokoládét és az egész tojást. Simára dolgozom, és hagyom kihűlni. Kihűlés után hozzá kell keverni 2 × 25 dkg habosított zsiradékot, vagyis a vajat és a margarint. Megtöltöm a lapokat csokikrémmel, egy keveset hagyok a krémből a süti tetejére. Csokidarával díszítettem. Hűtőben levő dermedés után szeletekre metéltem.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.